Vad händer när du blockerar någon på Facebook

Borta är de dagar då du kämpade med någon, du kan helt enkelt sluta prata med dem och gå vidare. Nu när sociala medier är en så stor sak i våra liv är striderna ofullständiga om vi inte heller agerar på nätet.




Facebook-användare kommer antingen att göra det ovänliga personen eller blockera dem. Även om det är enkelt att vänja med någon och bara tar bort dem från din lista, är det komplicerat att blockera någon.

Du kanske undrar - vad händer när du blockerar en person på Facebook? Tja, lyckan är på din sida för du har landat på rätt sida. Här kommer vi att berätta allt som händer efter att ha blockerat någon på den sociala nätverkssidan.



Låt & rsquo; s börja.





Vad som händer med gamla inlägg, kommentarer, gillar, etc.

När du blockerar någon döljs dina gamla inlägg och kommentarer från deras syn - vare sig det är på deras tidslinje eller någon annanstans. På samma sätt försvinner deras inlägg, kommentarer, gilla osv. Från ditt flöde. Allt mellan dig och den blockerade personen försvinner ur din synvinkel. Men alla dessa saker kommer fortfarande att vara synliga för andra.

Notera: Facebook tar inte bort sådant innehåll, det döljer bara allt.



Vad sägs om nya inlägg, kommentarer, gillar

Att blockera någon döljer praktiskt din profil för varandra. Du kan inte få åtkomst till deras Facebook-profilsida alls. Så varken du eller den blockerade personen kommer att kunna skapa ett nytt inlägg på varandras tidslinje.

På samma sätt vann ni båda & rsquo; t se varandras inlägg och kommentarer på ömsesidiga sidor.





Kan blockerad person söka efter din profil på Facebook

Nej. När du blockerar någon på Facebook och om de sök efter din profil på Facebook, visas inte i Facebook-sökresultaten. På samma sätt, om du söker efter den blockerade personen, visas de inte i dina sökresultat.

Ibland kan den blockerade personen visas men om du klickar på profilen kommer det att bli en tom sida.





Kan blockerad person få åtkomst till din profil via Google-sökning

Facebook-profiler är tillgängliga via Googles sökresultat också, såvida du inte har ändrat sekretessinställningar och dolda din profil från sökresultaten.

Så om du har blockerat personen och de söker efter ditt namn i Google eller någon annan sökmotor, kommer de att kunna se din profillänk (URL) men om de är inloggad, kommer de inte att kunna se din profil. Om de loggar ut från sin profil kommer de att kunna se din offentliga profil eller vad som är offentligt i din profil.

Pro Tips: Gå till Inställningar> Sekretess> Vill du att sökmotorer utanför Facebook ska länka till din profil för att förhindra att din profil visas i sökresultaten? Avmarkera det.
Också på Guiding Tech
Facebook Messenger Mute vs Ignore: Know the Difference
Läs mer




Vad händer med delat foto eller inlägg av ömsesidiga vänner

När du har blockerat någon kommer du inte kunna läsa varandras kommentarer även om ni båda kommer att kunna kommentera en ömsesidig väns inlägg eller foto. Det beror på att efter att du har blockerat Facebook döljer din profil för varandra.

Om din gemensamma vän publicerar ett foto av dig eller personen du har blockerat (med eller utan tagg) kommer ni båda att kunna se bilden eftersom innehållet tillhör den gemensamma vänen.

Om en gemensam vän nu delar ett inlägg eller ett foto från din vägg på hans / hennes vägg, vad händer då? I så fall vann den blockerade personen & rsquo; t se innehållet i det delade inlägget.





Är taggar synliga

Du kan inte tagga den blockerade personen inte heller. Och om en gemensam vän taggar någon av er, kommer den andra personen inte att se taggen eller deras namn.





Vad händer med berättelser

När du har blockerat någon ser de inte din flyktighet Facebook eller Messenger stories - även om du inte har blockerat dem på Messenger. Samma sak gäller för din sida också.





Vad sägs om vanliga grupper

Saker är något annorlunda för grupper. Medan du eller den blockerade personen inte har kunnat göra det lägg till den andra personen i en ny grupp, kommer du fortfarande att vara en del av vanliga grupper. Och konstigt nog kan den blockerade personen se dina kommentarer och inlägg i vanliga grupper, men du kan inte se något relaterat till dem (inlägg, kommentarer, gillar, etc.). Dessa saker är dolda.





Kan du meddela och ringa på Facebook Messenger

Nej. När du blockerar någon på Facebook förlorar er båda kraften att samtala (samtal och meddelande) med varandra på Messenger i privata chattar. Du kan dock fortfarande kommunicera och se meddelanden på gruppchattar. När du går in i en grupp där den blockerade personen är medlem kommer du att meddelas om den.

Men om du bara blockerar dem på Messenger kan du fortfarande se deras Facebook-profil och interagera med dem på Facebook. Det är för att blockering på Messenger skiljer sig från att blockera på Facebook.





Vad händer med gamla meddelanden på Facebook Messenger

Att blockera någon på Facebook raderar inte automatiskt de gamla meddelandena på Messenger. Men du har inte kunnat interagera vidare utom i vanliga gruppsamtal som nämnts ovan.





Varför kan jag se någon på Messenger men inte Facebook

Det betyder att personen har inaktiverade sin Facebook-profil. Eftersom Messenger också kan användas utan en Facebook-profil visas de fortfarande i Messenger.

Andra skäl kan vara att de har blockerat dig på Facebook. Du kan bara se meddelandetråden på Messenger och inte chatta med dem.





Informeras människor när du blockerar dem

Nej. Facebook skickar inte ett meddelande när du blockerar någon.

Också på Guiding Tech
#gtanswers
Klicka här för att se vår gtanswers-artikelsida



Blokerar dig inte vän

Ja. Att blockera någon tar bort dem från din vänlista.





Kan du blockera på Facebook utan att vänta dem

Jag önskar att det var möjligt, men det är inte om du bara blockerar dem på Messenger. På det sättet förblir du fortfarande vänner på Facebook.





Vad händer när du avblockerar någon på Facebook

När du avblockerar kan du se andra publika profiler, nya kommentarer, gillar, taggar och andra saker. Du kommer till och med att se de gamla kommentarerna, inlägg, taggar etc. som doldes när du blockerade personen.

Du kan fortsätta interagera igen. Eftersom blockering av ovänliga dem blockeras, återställs dock inte anslutningen. Du måste skicka en vänförfrågan till dem.





Alla undantag att blockera

Ja, du kanske ser personen som du har blockerat i vissa spel och appar för tredjepartsutvecklare som skapar dem, och Facebook-blocket gäller inte där.





Blockerar permanent på Facebook

Nej. Du kan alltid avblockera en person som visas nedan.





Hur man blockerar på Facebook

Så här gör du:

Blockera på mobilappar

Steg 1: Öppna Facebook-appen och knacka på ikonen med tre staplar längst upp.

Steg 2: Välj Inställningar och sekretess på menyn följt av Inställningar.

Steg 3: Rulla ner och tryck på Blockering. Klicka sedan på Lägg till i blockerad lista och sök efter personen du vill blockera.

Blockera på webbplatsen

Steg 1: Öppna Facebook-webbplatsen och tryck på den lilla nedpilen längst upp. Välj Inställningar på menyn.

Steg 2: Välj Blockering från den vänstra sidofältet. Sök sedan efter personen som du vill blockera i avsnittet Blockera användare.

Alternativt öppnar du Facebook-profilen för personen som du vill blockera och knacka på / klicka på den trepunktsikonen som finns nära omslagsfoto. Välj Block från menyn.





Hur man avblockerar på Facebook

För att avblockera, upprepa stegen som nämns ovan och knacka på Unblock.

Notera: Efter att ha blockerat någon, måste du vänta några dagar om du vill blockera dem igen.
Också på Guiding Tech
Hur man prioriterar nyhetsflöde på Facebook
Läs mer




Hejdå vän!

Att blockera någon på Facebook kopplar bort dem från dig på ett virtuellt sätt. Det vill säga att du inte längre existerar för dem och vice versa. Det har andra nackdelar för. Jag föreslår antingen att du inte är vänlig med personen eller begränsa din profil till dem innan du tar det hårda blocket.

Nästa upp: Undrar du hur väljer Facebook människor du kanske känner? Hitta den djupa, mörka hemligheten här.